Perjantai 18.7.

Kun koirat oli siistitty seuraavan päivän misseilyä varten Susanne esitteli meille kuinka Achilles toimii hakukoirana. Kaisalle ja 8-vuotiaalle Ronille annettiin taskuihin Frolicia ja pääkoppaan tarkat ohjeet kuinka piiloutua metsään ja kuinka toimia kun koira heidät löytää. Molemmat lapset lähtivät metsään kovin tärkeän oloisina.

Lasten piilouduttua tuotiin Achilles paikalle. Suomalainen metsä ei hakukoiraa oudoksuttanut ollenkaan, vaan varmalla rutiinilla Achilles haki Kaisan ja sai kasan Frolicia. Metsätielle kuului Kaisan kehut koiralle. Sitten Susanne lähetti Achilleksen toiselle puolelle etsimään vielä Ronin. Helppo nakki, aikaa ei tuhrautunut juuri ollenkaan kun metsästä kuului iloinen kiljaisu "HYVÄ POIKA!". Achilles haki Kaisan vielä toisenkin kerran ja lopuksi vielä Roninkin uudestaan.

Oli tosissaan mukava nähdä Näsän pojan työskentelevän. Susanne sanoi heidän olevan vielä aivan aloittelijoita, mutta sillä perusteella mitä lajista ymmärrän, väittäisin että aika vähällä lisätreenillä Achilles on jo kilpailuvalmis.

Näytöksen jälkeen startattiin autot Tamperetta kohti. Löydettiin näyttelypaikka Kangasalta ja pystytettiin sinne kaksi telttaa paritaloksi seuraavaa päivää varten. Sitten majapaikkaan Härmälään nukkumaan ne muutamat tunnit mitä ehdittäisiin ennen aikaista ylösnousua.