...eikä tämä tampio tajua poimia sitä talteen.

Oltiin eilen Torniossa kilpailemassa Näsän kanssa kolme starttia. Ensimmäisellä radalla oli tuomariharjoittelijana Elppi, ja rata oli oikein mukavan ja sujuvan näköinen, sopivasti käännöksiä eikä liikaa kilpajuoksua. Näsä tekikin yhden parhaista radoista ikinä. Kipaisi kuitenkin yhden putken väärin päin, josta napsahti hylky. Kohta oli aivan käsittämätön, ja yllätys oli että samaan ansaan lankesi muitakin koiria. Keinulta mentiin aivan suoraa linjaa mutkaputkeen, oikea pää oli täysin suoraan edessä. Eihän tuollaista kohtaa osaa edes varoa mitenkään, sen piti olla aivan helppo! Näsä ilmeisesti käänsi keinulla pysähtyessään päätään minua kohti ja näki samalla putken väärän pään. Sinne sitten sinkosi kun annoin luvan jatkaa matkaa. Jatkettiin kuitenkin rata loppuun asti samaa kyytiä, en antanut Näsän huomata että pieleen meni. Loppuratakin sujui aivan virheettömästi.

Radan jälkeen suoraan sanottuna vitutti. Vitutus kasvoi vielä monen pykälän verran kun näin tuloslistan... ei yhtään nollaa! Meille siis ojennettiin tarjottimella ensimmäistä nollavoittoa ja minä missasin sen.

Toinen rata oli ruotsalaisen tuomarin agilityrata, ihan kivan oloinen sekin. Pujotteluunmeno hivenen hankala, mutta muita ongelmia siellä ei pitänyt olla. Sössittiin sitten pujottelu ihan urakalla, kolme kieltoa ja hylky. Jatkoin rataa eteenpäin, ja otin A:n alastulon treenin kannalta. Pysäytin Näsän siihen ja silittelin ja kehuin. Tarkoitus oli poistua palkkauksen jälkeen radalta iloisesti ja reippaasti, mutta käteen meni sekin. Näsä pyöri edessäni haukkuen ja kysellen, ja tottakai mun piti kompastua koiraan ennen kuin ehdimme kehästä pois. Hienoa, polvet ruvella.

Viimeinen rata oli Eija Berglundin hyppyrata, sielläkin isoimpana haasteena pujottelu. Jyrkästä kulmasta pujotteluun ja rata jatkui pujottelun toiselle puolelle. Moni ohjaaja teki valssin pujottelun alkuun, minä puolestani päätin vaihtaa puolta vasta pujottelun jälkeen. Pujottelun aloitus onnistui vasta kolmannella kerralla, joten siitä napsahti kaksi kieltoa. Muita ongelmia radalla ei sitten ollutkaan, joten tästäkin tuli sellainen pujottelua-vaille-nolla.

Kivat kisat Torniossa, ja Näsä teki oikein hyviä ratoja, joten ihan tyytyväinen saa olla koiraan. Ohjaaja sen sijaan saisi treenata vähän enemmän...