Ei puhettakaan että oltais saatu toipua reissusta. Äitimuori oli tilannut risukuskin Asemakylälle. Hieno homma, risut pitikin saada pois kun pihalle ei enää oikein meinannut mahtua kun risukasoja oli joka paikassa. Maanantaiaamu klo 7.00 ei vaan mielestäni ollut paras mahdollinen aika, varsinkaan kun kotiuduttiin reissusta sunnuntai-iltana.

Valitus ei auttanut, maanantaina aamuseitsemältä piti vääntäytyä paikalle. Kaikki risut eivät mahtuneet yhteen kuormaan joten auto kävi välillä tyhjentämässä ja tuli sitten hakemaan loput. Ja se toinenkin kuorma tuli ihan täyteen.

full

Auton lähdettyä piha näytti mukavan avaralta ja valoisalta.

full

Riemu siitä oli kuitenkin ennenaikaista, iltapäivällä raivauspartio syöksyi saunan taakse ja alkoi tehdä uutta risuläjää...

full

Kyytiä saivat syreenit ja marjapensaat. Taisi siellä olla muutama pihlaja ja hernepensaskin. Pari pientä tuomea säästettiin.

 

Talon mukana sain joitakin vanhoja huonekaluja jotka kaipaavat hiukan kunnostusta ja entisöintiä. Esim. tällaisia:

full

full

 

Eilen oli käsikirjoituksessa tikapuiden rakentaminen sekä räystäskourujen puhdistaminen. Pojat rakensivat tikapuita minun tarkkaillessa vieressä, enkä oikein tiedä minkälainen arvosana lopputuotoksesta pitäisi antaa. No, tikapuut ajavat asiansa eivätkä sitäpaitsi näytä pystyyn nostettuina ollenkaan niin pahalta kuin maassa ollessaan.

full

Kouruja ei oltu puhdistettu varmaan kymmeneen vuoteen ja ne ovatkin aivan täynnä mustaa haisevaa liejua.