Jostain syystä sitä keksii kaikkea muuta hommaa niin ettei muka ehdi plokia päivittää. Pitää yrittää nyt korjata tilanne.

Pari viikkoa sitten tehtiin tottistreeneissä harjoituskoe. Ei ihan koko tottista, mutta jokainen sai paikallaolon lisäksi tehdä kaksi valitsemaansa liikettä. Minä valitsin Näsän kanssa seuraamisen ja hyppynoudon.

Ensin paikallaoloon. Olin itse vähän huolimaton, enkä tarkistanut että Näsä on kunnolla maassa kun jätin sen. Näsä jäi etupää vähän koholleen, ja nousi hetken päästä istumaan. Meni kuitenkin takaisin maahan ennen kuin palasin, eikä liikkunut paikaltaan.

Seuraaminen oli oikein hyvää, kontakti piti ja paikka piti, paitsi henkilöryhmässä jäi käännöksessä jälkeen ja haki hetken aikaa sitä oikeaa sivullaolopaikkaa.

Hyppynouto oli Näsän tekemäksi melkeinpä loistava. Menohypyssä vähän kolautti, mikä ei todellakaan ole Näsälle normaalia, yleensä hyppää oikein ilmavasti. Takaisintulohyppy oli ilmava, ja Näsä jopa luovutti kapulan istuen mun edessä. Olis voinut olla lähempänäkin, mutta hyppäsi sentään eikä kiertänyt, ja istui kapula suussa eikä seissyt ja pudottanut.

Kysyin Eevalta mitkä olis olleet arvosanat jos oltais oltu virallisessa kokeessa, ja vastaus oli että kaikista olis todennäköisesti tullut erittäin hyvä. Muistaakseni. Pitää vielä tarkistaa videolta.

 

Pohjoisen Belgien kanssa ollaan opiskeltu valokuvausta. Pidin kahden viikonlopun mittaisen valokuvauskurssin, osallistujia oli kymmenkunta. Kalustoa osallistujilla oli peruspokkarista järkkäreihin ja kaikkea siltä väliltä, ja pohjatiedot suurimmalla osalla aika vaatimattomat. Mutta niin vaan rupesi asiat aukenemaan kun pari iltaa istuttiin rupattelemassa ja katseltiin esimerkkikuvia.

Teorian jälkeen lähdettiin käytännön harjoituksiin ottamaan koirista sekä muoto- että liikekuvia. Kokoonnuttiin Vihiluodon Torpalle merenjäälle ja pistettiin töpinäksi. Kurssilaiset paneutuivat tehtävään aivan koko rahan edestä, istuivat, ryömivät ja makasivat pitkin jäätä metsästäessään täydellistä kuvaa.

full

full

Meillä oli oikein mukavaa, kuvaamisen välillä nautiskeltiin kahvia termarista sekä viinereitä. Niinjoo, se täydellinen kuva... Se ehkä jäi vielä ottamatta, mutta todella hienoja kuvia kurssilaiset saivat aikaan. Pokkarillakin saa hyvää jälkeä aikaan kun pitää muutaman perusasian mielessä ja tiedostaa kaluston rajoitukset.

Nyt pitäis suunnitella ajankohtaa vastaavalle kurssille shelttiporukalle. Sieltä varmaan löytyy yhtä innokkaita kuvaajia. Silmänisku