Olipa mielenkiintoinen viikonloppu! Ilmoittauduin talkoilemaan OKK:n jälkikokeeseen, ja kameraa "tekosyynä" käyttäen pääsin seuraamaan kisoja ihan aitiopaikalta.

Lauantaina olin mukana tuomarin autossa kuvaamassa kaikki janaltalähdöt, viisi alokas- ja viisi avoimenluokan koirakkoa. Oli oikein opettavaista nähdä lähdöt ja kuulla niistä tuomarin kommentit. Esineruutua en nähnyt, mikä tietysti vähän harmittaa, mutta toisaalta sitä on helpompi päästä katsomaan muulloinkin, janaltalähtöjen näkeminen on harvinaisempaa herkkua. Tottikset kuvasin myös, alunperin mun oli tarkoitus olla henkilöryhmässä mutta koska talkoolaisia oli riittävästi saatoin keskittyä pelkästään kuvaamiseen.

Sunnuntaina jatkettiin voittajaluokan koirakoiden kanssa piirinmestaruuskokeella. Tottikset pyöritettiin kahdella vierekkäisellä kentällä ja nyt olin mukana henkilöryhmässä. Aika hyvin pystyin samalla ulkoiluttamaan kameraakin. Kymmenen tottelevaisinta päästettiin maastoon, ja pääsin taas mukaan tuomarin autoon. Katsoin ja kuvasin viisi ensimmäistä janaltalähtöä, sitten hyppäsin kyydistä pois ja jäin seuraamaan esineruutua. Metsä oli täynnä marjastajia ja sienestäjiä, mikä teki olosuhteista kilpailijoille varsin haasteelliset. Voittajaluokan esineruutusuoritukset olivat myös oikein opettavaista katsottavaa, ja oli tosissaan mielenkiintoista kuunnella tuomarin ajatuksia ja vastauksia kiperiin kysymyksiin aina seuraavaa kilpailijaa odotellessa.

Kiitokset että sain olla mukana oppimassa uutta. :-)  Kuvia kokeesta löytyy osoitteesta http://sary.1g.fi/kuvat/Pk-kuvat/ , lauantain kuvat ovat jo esillä mutta sunnuntain kuvien läpikäymisessä menee vielä jokunen päivä.

Lauantaina talkoourakan jälkeen kävin agiliitelemässä Näsän kanssa pari tuntia Noora Salosen agilitykurssilla. Noora laittoi meidät molemmat juoksemaan ja tekemään töitä, ja kyllä me onnistuttiinkin kunhan oltiin ensin vähän tumpeloitu. Uusia ajatuksia ja näkökulmia tarttui mukaan, pitää vaan muistaa treenata niitä itsekseen.

Ja nyt... takaisin kuvia käsittelemään. ;-)