Maanantai-ilta hurahti taas hallilla, ensimmäinen tunti Enzon kanssa, toisella tunnilla Näsä ja Ella, ja kolmas tunti vedettiin treenejä muille.

Enzo oli taas tuttuun tapaan intopiukassa, ja vähän piti poikaa "ravistella" että saatiin herneet ojennukseen. Harjoituskuvio oli muodostettu hypyistä ja putkista, mukana oli myös muuri. Enzo selvitti kuvion oikein kivasti, ja itsekin onnistuin tekemään pari kelvollista valssia. Meidän yhteistyö alkaa selvästi pelata. :-)  Yksittäisinä esteinä otettiin pujottelua, A-estettä ja puomia, ja mahtuipa hallinpuoliskoon itsenäisesti treenattavaksi myös hypyn ja renkaan yhdistelmä. Pujottelussa aluksi vähän neuvoteltiin kuinka tämä homma kuuluu tehdä, muut yksittäiset esteet sujuivat heti hyvin. Rengas ei ole Enzolle mitenkään vaikea este yksittäisenä, mutta niin vaan käkkärän piti vauhdissa kokeilla sivusta hyppäämistä. Uusinnoissa onneksi löytyi oikea reikäkin.

Näsän treenissä olikin sitten enemmän kääntöä ja vääntöä. Jarmo ei päästänyt meitä Näsän kanssa helpolla, vaan vaati tekemään vielä kerran uudestaan... ja uudestaan. Saatiin lopulta ihan ok pujotteluunvienti tyrkkäyksellä. Tyrkkäystekniikkaa täytyy tosissaan treenata lisää, se on ehdottomasti meille sopiva menetelmä. Todettiin myös että Näsä kääntyy siivekkeitä nuollen ja hyppää siitä huolimatta puhtaasti kunhan vaan minä kunnolla käännän enkä vaan heitä jotain sinnepäin. Ai että se kirpaisee kun joku toinen sen sanoo ja vielä todistaa oikeaksi. ;-) Totta on että olen useimmiten ohjauksessa huolimaton ja oletan koiran lukevan mun ajatuksia minne ollaan menossa.

Ellan treeniä en oikein ehtinyt katsoa, mutta kuulemma hyvin meni ja varsin tyytyväiseltä näytti niin Raimo kuin Ellakin treenin jälkeen. Ella on löytänyt ihan uuden vaihteen ja pinkoo pitkine koipinensa aivan eri tahtiin kuin ennen.