Myös tottistreeneissä alkoi hallikausi. Tai alkoi se jo viikko sitten, mutta silloin kulutin aikaa talkoilemalla Pohjoisen Belgien mätsärissä ja jouduin jättämään tottikset väliin.

Enzo treenaa penturyhmässä, on tasoltaan kaikkein sopivin ryhmä meille. Tällä kertaa treenin aiheena oli kontakti, ja se treeni tulee meille tarpeeseen. Hyvin Enzo selviytyi rauhassa tehtävästä silmiinkatsomisesta, mutta heti kun siihen yrittää yhdistää vähänkään liikkumista niin pihalla ollaan kuin lumiukot. Sivulletuloa treenattiin myös, siitä Enzo sentään on jo vähän hajulla. Todettiin että mun kannattaa ohjata Enzo hiukan liian eteen koska sillä on tyylinä istua taaksepäin. Seuraamiseenlähtöä harjoiteltiin myös, se on nyt kotiläksynä ja seuraavan treenikerran aihe.

Näsä treenaa kilpailevien ryhmässä, ja siellä oli aiheena seuraaminen ja erityisesti käännökset. Pujoteltiin erilaisten tolppien ja tötteröiden ympäri, seurautettiin "henkilöryhmässä" joka koostui puutarhapöydästä ja parista tuolista, ja seurautettiin myös kumossa olevan penkin vierestä. Hyvää häiriötreeniä, kun häiriötä oli antamassa hiukan kummalliset asiat. Näsä selviytyi hyvin, häiriöihin ei reagoinut, ja käännökset ovat melkein Näsän bravuuri. Otettiin myös paikallaolo koko isolla porukalla, ja lopuksi treenasin vielä itsenäisesti jättäviä liikkeitä. Näsä toimi koko tunnin niin hyvin että illasta jäi todella hyvä mieli. :-)

 

Belgilehtikin kolahti postilaatikkoon, sisältönä oli mm. erkkarin tulokset sekä osa tuomarikommenteista. Mieltä lämmitti erityisesti Näsän BIS1-käyttökoiraksi valinneen Pauline Stern-Hanfinin kommentti: "It took one look and I knew who the winner was and I must say that I liked my first working dog the Laekenois very much."