No jäljestys tietenkin. Näsällä oli eilen hivenen erilaiset jälkitreenit. Tallasin Näsälle 630 metrin mittaisen jäljen gepsin avulla, kuusi kapulaa, kuusi kulmaa ja kolme tienylitystä. No yksi teistä oli lähinnä polku, mutta enivei. Näsän lähtiessä hommiin se sai valjaisiinsa samaisen teknologian, ja niin saimme piirrettyä myös Näsän kulkeman reitin. Olikin mielenkiintoista liittää kotona koneella kaaviot päällekkäin ja katsoa mitä oikein tapahtui.

1865808.jpg

Kuvassa on punaisella mun kävelemä jälki, keltaisella Näsän kulkema, ja sinisellä jana ja kapulat.

Jana meni melkoiseksi sähläykseksi, mutta kun jälki löytyi, Näsä lähti jäljestämään varsin mallikkaasti. Kaksi ensimmäistä kapulaa ja kulmaa sujuivat myös hyvin. Kolmoskapulakin löytyi, ja sen jälkeinen hiekkatien ylitys sujui ilman ongelmia. Tienylityksen jälkeen maasto muuttui, siellä oli paljon hakkuujätettä ja Näsän ongelmat alkoivat. Kulmaa etsittiin ihan urakalla, ja viimein suunta kääntyi suurinpiirtein sinne minne pitikin. Tässä vaiheessa ylitettiin pieni tie / isohko polku, ja sen jälkeen maasto oli taas helpompaa ja mukavampaa ilman hakkuujätteitä. Neloskapulalle Näsä jäljesti aika sivussa jäljestä, mutta saadessaan hajun kapulasta suunnisti suoraan sinne. Etsi kapulaa kovasti, mutta ei kuitenkaan löytänyt ja viimein luovutti ja jatkoi matkaa. Seuraavasta kulmasta ajoi hurjasti yli, ja oli menossa ties minne kunnes huutelin pojat takaisin ja Näsää käskettiin etsimään jälki uudelleen. Lopulta löysi oikean suunnan, mutta seuraavassa kulmassa oli taas ongelmia. Viitoskapula jäi metsään, Näsän täytyi mennä aivan suoraan ylitse mutta minkäänlaista reaktiota ei näkynyt. Viimeistä kulmaa myös jouduttiin etsimään, mutta sen jälkeinen hiekkatien ylitys sujui hyvin. Kuutoskapula myös löytyi helposti.

Tällaista tekniikkaa täytyy harrastaa useamminkin, on tosi mielenkiintoista verrata miten koira oikein metsässä kulkee. Kuljetussa matkassa tulee helposti isojakin eroja, tällä jäljellä minä kävelin 630 metriä ja Näsä kulki noin 1100 metriä.

Näsän seuraavat jälkitreenit ovat huomattavasti helpommat. Tehdään pari janaharjoitusta sekä ihan lyhyt helppo jälki, alokasluokkaakin lyhyempi. Motivaatiota täytyy saada lisää, varmoja onnistumisia joista tulee huippupalkka.

Enzokin pääsi jäljestämään, ihan vauvajäljen, mutta poika selviytyi siitä hyvin. Jälki oli noin 100 metriä pitkä suora, alussa makkaraa muutaman askeleen välein, sitten pitempiä makkarattomia välejä, ja lopussa makkaraa taas vähän tiheämmin. Nyt homma näytti jo paikoin jäljestykseltä, varsinkin makkarattomilla pätkillä. Ensi kerralla taidetaan jättää makkarat kokonaan pois tai ainakin vähentää niitä paljon.

Agiliitorintamalla ollaan Enzon kanssa siirrytty askeleen verran eteenpäin, ja otettiin jo viikko sitten ensimmäistä kertaa keinu. Heräsi epäilys että poika on mennyt keinua jo edellisessä elämässään, tai sitten se on harvinaisen kova paukapää. Ei hätkähtänyt ollenkaan keinun liikkumista, tosin mutusteli lihapullaa siinä samalla. Tällä viikolla otettiin muutama kerta uudestaan, nyt jo keinu pääsi hiukan paukahtamaankin, mutta Enzo ei hätkähtänyt siitäkään. Kyllä tästä vielä agilitykoira tulee. :-)

Huomenna onkin sitten luvassa jotain uutta, mutta siitä lisää myöhemmin... ;-)