Eilen käytiin pitkästä aikaa jälkitreeneissä. Tallattiin jäljet vanhenemaan ja tehtiin odotellessa esineruutu, sellainen puolikkaan levyinen suikale. Näsä toimi esineruudussa oikein mukavasti, esineen löytäminen otti aikaa mutta Näsä työskenteli hyvin koko ajan. Suopursut taisivat tehdä homman hiukan haasteelliseksi. Nostatettiin kaksi esinettä ja Näsä sai huippupalkan. Enzon esitys olikin sitten vähän toisenlainen... Intoa ja energiaa pojassa kyllä oli ihan kiitettävästi, mutta alku meni ihan päättömäksi juoksenteluksi. Lopulta saatiin sukka nousemaan kun rauhoitettiin tilanne ja Sanna kävi ruudussa heilumassa ja leikkimässä sukalla. Luovutuskin on vielä ihan hukassa, Enzo kyllä tulee ruudusta esineen kanssa sata lasissa suoraan kohti, mutta valitettavasti jatkaa samat sata lasissa suoraan ohitse... ;-)

Esineruudussa ollessamme huomasimme että Näsän jäljelle tuli marjastajapariskunta. Hienoa... NOT! Tarkoitus kun oli pitkän treenitauon jälkeen tehdä helppo motivaatiojälki jossa Näsä varmasti onnistuu ja saa huippupalkan. Päätettiin kuitenkin kokeilla kuinka käkkärän nenä haasteesta suoriutuu, mutta varalta Sanna kävi polkemassa Näsälle toisenkin jäljen.

Janalla Näsä oli vähän hukassa, seikkaili sivuille aika paljon, mutta löysi lopulta oikean jäljen. Ensimmäinen kapula nousi hyvin, ja jälki jatkui hienosti. Jossain vaiheessa vaihtoi marjastajien jälkiin, joita seurasi oikein hyvän näköisesti. Marjastajan ilme oli näkemisen arvoinen kun huomasi koiran olevan tulossa suoraan kohti... Mikäpä siinä muu auttoi kuin kiitellä koiraa, jäljesti kuitenkin ihan moitteettomasti vaikka jälki olikin väärä. Alue oli sotkettu marjastajien toimesta niin perusteellisesti että yrityksistä huolimatta Näsä ei onnistunut löytämään oikeaa jälkeä. Jonkin jäljen kyllä löysi, ja jäljesti suoraan marjastajien polkupyörien luo. Otettiin siis käyttöön suunnitelma B ja Näsä pääsi varajäljelle. Sen poika selvitti oikein hienosti ja sai lopulta palkkansa, joten saatiin näistä kuitenkin aikaan motivaatiotreenit.

Tarkoitus oli tehdä Enzollekin vauvajälki, mutta se sitten jäi tekemättä. Itse tallasin jäljen porokoira Nellille, ja kävelin sen perässä Nellin ajaessa. Maasto oli minulle turhan raskasta liikkua ja se tuntui jaloissa, osittain siksi ja osittain myöhäisen kellonajan takia päätin jättää Enzon jäljen tekemättä. Seuraavat treenit sovittiin perjantaille, pitänee mennä metsään jo etukäteen ja tehdä Enzolle jälki silloin.