Vai mikä linkki se olikaan.

Nyt kiehuu niin että tämä on ihan pakko jakaa julkisesti. Olin kuvitellut että kiinteistönvälitysliikkeet ovat ammattilaisia, ja sen lisäksi että keräävät isot rahat asiakkailtaan myös antavat rahalle vastineeksi osaamistaan ja asiantuntemustaan. VÄÄRIN!

Ollaan siis etsiskelty uutta kotia jo pitemmän aikaa, ja alkusyksystä se sitten löydettiin. Tehtiin talosta tarjous ja samalla siirrettiin oma tontti - jossa purkukuntoinen talo - myyntiin samalle firmalle. Ajatuksena se että toimivat tehokkaasti kun on kahdet kaupat kyseessä.

Ensimmäiseksi sukset menivät ristiin kun välittäjä alkoi myydä tonttia ja taloa remonttikohteena. Kun pyydettiin korjaamaan tiedot oikeiksi ja pysymään allekirjoitetussa sopimuksessa, saimme vastineeksi erittäin röyhkeän sähköpostin jossa välittäjä - firman pääomistaja! - ylistää omaa kokemustaan alalta, ja kieltää meitä juoksuttamasta itseään kuin koiraa. Samassa viestissä kertoo marttyyrimaiseen tapaan kuinka hän on uhrannut viikonloppunsa hoitaakseen juuri meidän asiaa ja saadakseen meidän tontin pian myyntiin. Väärät tiedot ovat netissä usean päivän ajan ennen kuin välittäjä saa ne poistettua. Anteeksipyyntöä ei näy eikä kuulu.

Sitten sovitaan tontista esittely seuraavalle sunnuntaille klo 13. Loppuviikosta äiti bongaa lehdestä että esittely olisikin klo 17.30, mutta netissä on aikana 13.00 josta siis oltiin sovittu. Koska sopimus oli vain tontin esittelystä, olin itse kotona ovet lukossa ja verhot kiinni. Eihän kenelläkään ole tarvetta katsoa sisältä taloa joka ilman muuta menee purkuun. Välittäjä käy paikalla tietämättä minusta mitään, yhtään katsojaa sen sijaan ei tule. Raimo kotiutuu Jyväskylästä rallista puoli kuuden jälkeen, ja on ihmetyksestä ymmyrkäisenä kun pihalla on toinen välittäjä joka yrittää esitellä tonttia Raimolle. Olivat siis päättäneet toisenkin esittelyn samalle päivälle sopimatta siitä meidän kanssa tai edes ilmoittamatta siitä meille. Selvisi myös että nämä kaksi saman putiikin välittäjää eivät tienneet toistensa esittelyistä mitään!

Tämä toinen välittäjä vaikuttaa sellaiselta ihmiseltä jonka kanssa tulee toimeen, toisin kuin ensimmäinen, joten pyydämme että tämä ottaa hoitaakseen meidän asian. Tämä sopii hänelle hyvin. Esittelyjä tulee ja menee, välillä on katsojia ja välillä ei.

Talonostosta päästään myyjän kanssa alustavaan sopimukseen, ja käydään myyjän luona katsomassa asioita vielä tarkemmin, mukana tapaamisessa välittäjä, me ja äiti. Äidistä on ollut iso apu meille ummikoille, muuten meitä voisi kusettaa mennentullenjapalatessa kun ei me näistä asioita ymmärretä juuri mitään. Selviää myös että myyjä on äidin tuttu, ja asiat myyjän kanssa alkavat luistaa paremmin. Sovitaan alustavasti että talo on tyhjä 1.11., ja kaupat tehdään lokakuun aikana. Myyjä tarvitsee rahaa 24.10. joten sen kiireempi asialla ei ole. Pyytäessämme kuntotarkastusta myyjä ei ehdi sanoa mitään kun välittäjä kiirehtii ehdottamaan että eikö pelkkä kosteusmittaus riittäisi.

Jatkoa tarinalle luvassa kunhan päästän ensin pahimpia höyryjä ulos...