Maastotreenikausi on nyt sitten korkattu. Käytiin eilen illalla jälkitreeneissä Näsän ja Ossin kanssa, Enzo sai jäädä tällä kertaa kotiin.

Kun jäljet oli tehty vanhenemaan otettiin esineruutu. Tai tarkoitus oli tehdä esineruutu, mutta lopulta siitä tuli yleinen käymälä eli eriteruutu. Jokainen koira kusi ruutuun ainakin kerran, viimeinen pisti paremmaksi ja teki sinne isommankin hädän. Paitsi porukan pienin Ossi, joka ei ehtinyt pissata kun oli muuta mielenkiintoista puuhaa.

Näsän esineruutu meni kokonaisuutena hyvin. Lähti ruutuun innokkaasti, juoksi nenä auki, ja siksi bongasikin sen paikan johon edelliset oli nostaneet jalkaa. Merkkauksen jälkeen jatkoi etsimistä ja löysi esineen ja toi sen reippaasti Raimolle. Ihan hyvä kevään ensimmäiseksi ruuduksi.

Ossi kokeili esineruutua kaikkien muiden jälkeen. Gigi leikitti Ossia köysilelulla ja heitti lelun sitten vähän matkan päähän mättään päälle. Ossi haki sen sieltä reippaasti. Sama tehtiin vielä toisenkin kerran. Toivottavasti pikkumiehellä jäi itämään ajatus että metsästä löytyy leluja, ja kun sellaisen hakee niin sillä leikitään ja lopuksi saa vielä lihapullaa.

Suurin ongelma Ossin kanssa oli selvästikin metsä, pikkuinen kun ei ole koskaan aikaisemmin metsässä liikkunut joten maa taisi tuntua vähän oudolta tassujen alla.

Myös Näsän kevään ensimmäinen jälki sujui pääasiassa hyvin. Jana meni hyvin, ja jäljeltä löytyi neljä kapulaa. Jossain vaiheessa Näsä oli lähtenyt jonkin eläimen jäljelle, mutta oli löytänyt oikean jäljen uudelleen.

Ossi jäljesti kolmen metrin suoran jäljen. Tuhina ja nuuskutus oli kova kun Ossi etsi lihapullanmurusia, ja löysikin niitä. Välillä poikkesi jalanjäljistä sivuun, mutta palasi pian takaisin. Oikein hyvä suoritus ihan ensimmäiseksi vauvajäljeksi.