Mulla on se kuuluisa viherpeukalo keskellä kämmentä. Vai lieneekö edes siellä vai puuttuuko kokonaan, kun ei mulla tahdo kestää hengissä mikään kasvi. Yleensä kukat kuolee kuivuuteen, paitsi kaktukset olen onnistunut hukuttamaan.

Kliivia on kuitenkin sitkeä, on pysynyt hengissä jo vuosikausia. Muuttotohinassa joulukuussa kannettiin kukat verstaaseen kun olivat niin pölyisiä että ne piti pestä eikä sitä tietenkään just siihen hätään (muka) ehtinyt tehdä. Muutaman kerran kun muistettiin käytiin tirauttamassa kukille vettä, muuten ne saivat olla oman onnensa nojassa viileässä ja melko hämärässä verstaassa.

Kunnes helmikuun lopulla ryhdistäydyin ja kannoin kukat pesuhuoneeseen. Vaihdoin niille mullat ja pesin purkit ja pesin myös kaikki kukanlehdet lämpimällä vedellä suihkuttamalla ja sienellä hankaamalla. Kliiviakin sai uuden mullan, sen vähän mitä siihen pieneen purkkiin juurien lisäksi mahtui.

Ja mitä tekee kliivia - se voi hyvin!

full

Eikä pelkästään voi hyvin, vaan pukkaa uutta poikasta:

full

Eikä sekään vielä riitä, vaan kliivia aikoo kukkiakin!

full

Tuo kasvi näyttää tykkäävän huonosta kohtelusta ja suoranaisesta kidutuksestakin. Mutta jos tämä on keino saada se kukkimaan, niin verstas on ensi talvena varattu ainakin parin kuukauden ajaksi kliivialle!