Talviloma alkoi, luksusta!

Tosin alku olisi voinut olla mukavampikin. Eihän meikäläinen osaa nukkua yöllä. Yritin mennä yöllä kolmen maissa nukkumaan ja nukahdinkin - herätäkseni puoli viideltä. Huuto

Uni ei tullut uudestaan, joten ei muuta kuin kahvinkeittoon ja aamupatonki uuniin. Niitä odotellessa olikin hyvää aikaa laittaa pyykit koneesta kuivausrumpuun ja uusi koneellinen pesemään. Sitten koneelle surffaamaan. Surffailu päättyi kuin veitsellä leikaten kun sähköt katosi. Päästin muutaman ärräpään ja lähdin etsimään kynttilöitä. Avatessani makkarin oven huomasin että keittiössä on valot. Mitvit...

Siispä sulakkeita vaihtamaan, yksinkertaista. Paitsi että kaikki sulakkeet olivat ehjiä. Siitä huolimatta sähköä ei tullut makkariin, Kaisan huoneeseen, olohuoneeseen, pesuhuoneeseen ja saunaan. Eteisaulaan ja tuulikaappiin tuli valot, samoin Jarin huoneeseen, vessaan ja pukuhuoneen toiseen lamppuun. Keittiössä oli sähköt, paitsi uuni ja tiskikone olivat pimeänä. Autotalliin ei tullut valoja mutta pistorasioihin tuli virtaa. Mystinen juttu.

Kotikonstit ja ymmärrys loppuivat, joten oli pakko soittaa vikapäivystykseen. Kiitokset ystävälliselle päivystäjälle, joka keksi että vika on todennäköisesti pääsulakkeissa. Neuvoi myös mistä ne löytyvät ja varmisti vielä että saadaanko itse vaihdettua. Asentajan tekemänä kyseinen operaatio olisi maksanut satasen, neuvot olivat onneksi ilmaisia.

Kolmesta sulakkeesta oli yksi palanut, joten pelkällä sulakkeenvaihdolla selvittiin. Onneksi. Oli muuten pirun tylsää valvoa kun nämä tekniset viihdytyslaitteet olivat poissa pelistä. Ei voinut surffata eikä töllöttää telkkaria. Ajattelin olla tehokas ja pestä koneellisen astioita, mutta sekin jäi pelkäksi täytöksi kun juuri tiskikoneen pistorasiaan ei tullut virtaa. Ai niin, pitääkin käydä nyt laittamassa lastattu kone käyntiin. Meillä on muuten aika siisti keittiö nyt, ei oikein ollut muuta tekemistä kuin siivota.

Pyykkikonetta ja kuivausrumpua taidan tästä lähtien käyttää kuitenkin vuorotellen. Silmänisku