Nyt tökkii ja pahasti. Maasto nimittäin. Näsällä.

Sunnuntain maastotreenit oli taas melkoisen epätoivoiset. Ensin otettiin esineruutu, ja aluksi näytti että Näsä tekee töitä oikein hyvin. Ei kuitenkaan löytänyt esinettä heti ja otti välillä hiukan hupijuoksentelua ruudun ulkopuolellakin. Muutamalla lähetyksellä saatiin vihdoin yksi esine nousemaan. Ahneella on paskainen loppu, mikä tuli taas kerran todettua kun pikaisen palaverin jälkeen päätettiin nostattaa toinenkin. Näsä lähti ruutuun ihan hyvän näköisesti, mutta ei irronnut perille asti ja näytti ettei nenäkään ole oikein hyvin auki. Päätettiin siis helpottaa hiukan ja Jaana kävi ruudussa näyttämässä esinettä. Se auttoi, ja Näsä lähti hienosti, nosti esineen ja oli tuomassa sitä... kun sai matkalla hajun toisesta esineestä ja päätti vaihtaa siihen. Olis vaan pitänyt lopettaa yhteen.

Enzo ei tällä kertaa esittänyt ihan niin paljon hupijuoksentelua kuin yleensä, ja haki kaksi esinettä kun ne kumpikin sille näytettiin. Luovutuskin oli jokseenkin ok, irrotti ihan kohtuudella ja sai palkaksi patukkaleikin. Seuraava askel Enzon kanssa on päästä näytöstä eroon, nyt näyttää siltä että jumitutaan vain näyttöön. Enzo pitäisi saada hakemaan ilman että se näkee esineen viennin.

Jaana teki Näsälle 750 metrin jäljen, maasto oli helppokulkuista ja jäljellä ei mitään erityisiä kikkailuja. Ilma oli kostea, joten kaikki edellytykset koiran onnistumiselle piti olla kunnossa. Mutta ei... jostain syystä homma ei nyt vaan oikein suju. No okei, metsässä on ollut paljon puolukanpoimijoita, mutta ei mulla silti ole pokkaa kaikkea laittaa marjastajien syyksi.

Jana oli enemmän ja vähemmän sähläystä, sitten takajälki, ja vasta sitten päästiin matkaan. Kakkos- ja kuutoskapulat löytyivät, muut jäivät metsään. En itse ollut mukana katsomassa koko jälkeä, mutta kuluneesta ajasta ja poikien sekä Jaanan ilmeistä autolle palatessa saattoi päätellä paljon. Samoin noista GPS-kaavioista jotka taas kotikoneella liitettiin päällekkäin.

1934467.jpg

  • punainen - red = jälki - the track
  • keltainen - yellow = Näsän jäljestämä - how Näsä tracked
  • lap 1,2, etc. = kapulat - the sticks

Ei paljon naurata, kun se avoimen koulari pitäis vielä saada.

Enzolle tein vauvajäljen, vajaa 100 m mittaisen suoran jossa lihapullanmurusia 10-15 askeleen välein. Alku meni ihan sähläämiseksi, mutta loppu jo näytti vähän jäljestämiseltä. Enzo tarvitsee selkeästi pitempiä jälkiä.

 

Näsä seems to have really big problems with tracking. On Sunday we did again training with GPS, and as you can see he was really much lost. He picked up the sticks 2 and 6, and spent much too much time with searching the track again... and again... and again. This is not fun anymore, as I want so much him to get the result to become Finnish Champion.

Both Näsä and Enzo did quite ok in article searching, but they both needed too much help for it. Enzo did a short track, the first part of it was not so good but in the end it looked a bit like tracking.

So... more training... I think.